Jimnastik Hareketlerinde Kas Gücünün Önemi;

Jimnastik hareketlerinde kas gücünün önemi nelerdir. Bu spora yeni başlıyorsanız ve jimnastiğin temel hareketlerinden olan bazı duruşlar ve pozisyonları göstermek gerekir. Oldukça zor olmasına karşın çocuklar bu hareketleri küçük yaşta öğrendiğinde biraz daha kolay yapmaktadır.

Ritmik Jimnastik Kursu
Ritmik Jimnastik Kursu

HAREKETLERİ YAPMAK İÇİN GÜÇLÜ KASLAR GEREKİR

Jimnastik Kursu çalışmalarında kas kuvveti oldukça önem taşır. Özеllik’lе karın kasları ve kol kasları ayrıca kuvvetlendirilmelidir. Kuvvet çalışmaları her sezon mutlaka kamplarda yapılmalı ve program dahilinde sezon içerisinde devam edilmelidir. Bu programlar normal kasları güçlendirmek için olsa da özel antrenman şarttır.

Jimnastik Kursu
Jimnastik Kursu

ÖZEL KUVVET ÇALIŞMASI NASIL OLMALI

Genel kuvvet çalışmasında tüm kaslar güçlendirirken, Jimnastiğe özgü kas gurubu olan omuz ve kollara daha fazla dikkat edilerek güçlendirmek gerekmektedir. İl başlarda ağrı ve acı hissetmek normal olacak daha sonra bu acı zamanla kaybolacaktır. Jimnastik hareketlerini başarı ile yapabilmek güç kadar tekniğe de önem vermek lazımdır.

Ritmik Cimnastik Kursu
Ritmik Cimnastik Kursu

JİMNASTİK DURUŞLARINDA FİZİKSEL DÜZGÜNLÜK

jimnastik hareketlerinde fizik ve iskelet sisteminin güçlü olması duruşu öne plan’a çıkartmakta etkili bir yöntemdir. Bu sporu en iyi şekilde ve doğru yapabilmek fiziğin jimnastik sporuna yatkın çocuklar seçilerek yapılması yerinde olacaktır. Şampiyon olmanın yolu vaya başarıya giden yol çocukların bir takım özellikleri ile mümkündür. Jimnastik duruşu sırasında doğru nefes kullanmanın jimnastiği daha rahat yapmasında başlıca sebepler arasında gösterilir.

JİMNASTİK HAREKETLERİNDE KAS GÜCÜNÜN ÖNEMİ