Çocuklar Neden Jimnastiği Çok Seviyor;

Çocuklar neden jimnastiği çok seviyor diye düşündüğümüzde hareketlerin içeriği oyun olması çok önemli etken olduğunu düşünüyorum. Jimnastik sporunun çocuklarda fiziksel gelişimini artırdığı kadar oldukça eğlenceli olmasıdır.

Çocuklar neden jimnastiği çok seviyor
Çocuklar neden jimnastiği çok seviyor

ÇOCUKLARA OLAN FAYDASI NELERDİR

Gerçek anlamda fiziksel gelişim kadar öğrenme ve geliştirme açısından ideal bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Jimnastik genelde Koordinasyon, Esneklik, Kuvvet, Çabukluk gibi çocuğun olumlu yanlarını geliştirmektedir. Amaç burada çocukların motorik özelliklerine katkı sağlamaktır. Daha güçlü bir iskelet sistemi ve kas yapısı büyümeyi olumlu yönde artırmaktadır. | Çocuklar neden jimnastiği çok seviyor

Ritmik Jimnastik Kursu

JİMNASTİK HAREKETLERİ MÜZİK İLE BİR BAŞKA OLUYOR

Jimnastik kursu çalışmalarına her hangi bir spor ekleyeceğiniz gibi Müzik, Bale, Modern dans, Folklor ekleyerek çok daha güzel bir gösteri sunabilirsiniz. En çok müzik ritmik jimnastik branşında uygulanmaktadır. Kitlelere ulaşmak ve bu sporu yaymak aslında doğal olmasından kaynaklanmaktadır. Bireysel olduğu kadar takım sporu olarak sunulan jimnastik yarışmaları son zamanlarda büyük çıkış yakaladı.

Jimnastik Kursu
Jimnastik Kursu

SON ZAMANLARDA AİLELER RİTMİK CİMNASTİK DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR

Son yıllarda Tüm Dünya’da gelişme gösteren branş ritmik cimnastik olmuştur. Özellikle kadın sporcuların zarif hareketlerinden oluşan ve müzik ile birleşerek seyir zevki sunan en başarılı cimnastik olmaktadır. Müzik ve baleyi buluşturan bu spor vücudun uyumu ile sunulmaktadır. Ritmik cimnastiğe başlama yaşı 5 yaş olarak hoby grupları sonrasında ileri seviye gruplarına geçiş olmaktadır. Vücut esneklik kazanıldığı taktir de yarışmacı olarak müsabakalara katılabilirler. Çocuklar Ritmik Jimnastik yaparken el, göz, kulak ve vucut uyumlu kullanmalıdır.

ÇOCUKLAR NEDEN JİMNASTİĞİ ÇOK SEVİYOR