JİMNASTİK SPORLARIN ANASI OLARAK KABUL EDİLİR

Çocuklar spora jimnastik ile başlamalı. Jimnastik sporların anası olarak kabul edilir. Çocukları önce bu spora yönlendirmelisiniz. Uzmanlar esneklik ve sakatlıklardan korunmanın en önemli faktörü olarak göstermektedir. Çocuklar hareket etme konusunda bitmez tükenmez enerjilerini doğru yere kullanmak istiyorsa aileler jimnastik kursu çalışmalarına göndermelidir.

3 YAŞTAN İTİBAREN JİMNASTİK YAPMAYA BAŞLAYABİLİRLER

Küçük yaş gibi görünse de kas ve iskelet sistemine 3 yaş olarak daha kolay şekil verebilirsiniz.Bunu en büyük nedeni çocuklarımızın hareket etmeye, bedenlerini tanımaya, kaslarını esnetmeye çokça meyillidir. Koordinasyon çalışmaları bu yaş için ve gelişimleri kasların kuvvetlenmesini sağlamaktadır.  | Çocuklar spora jimnastik ile başlamalı

BÜYÜK ŞEHİRLERDE ÇOCUKLAR SPOR ALANI BULMAKTA ZORLANIRLAR

Büyük şehirler ve yapılaşma çocukların aktif spor yapmalarını engellemektedir. Ancak spor salonu varsa bu durum lehinize gelişir. çocukların spor yapmaları, hareket etmeleri büyük şehirlerde giderek zorlaşmakta ve daralmaktadır. Bu durumlarda başka etkinlikler devreye girer örnek olarak bilgisayar, televizyon ya da akıllı telefonla daha çok vakit geçirme eğilimine yönlenirler.

Ritmik Cimnastik Okulu
Ritmik Cimnastik Okulu

OKUL ÖNCESİ SPOR YAPMAYA JİMNASTİK İLE BAŞLAYABİLİRSİNİZ

Jimnastik kursu diğer sportif aktivitelere göre özellikle okul öncesi dönemde başlayan çocukların kas ve kemik yapısını güçlendirmek açısından önemlidir. Sosyal alanda ve fiziksel alanda çocuğun gelişimini destekleyen jimnastik dersi her çocuğun rahatlıkla yapabilmesi anlamına gelir. Uzmanlar bu konuda aileleri sürekli uyarmakta buda çocukların jimnastiğe yatkınlığı ile eşdeğer olmaktadır.

” Çocuklar spora başlamak istiyorsa jimnastikle başlamalı “

ÇOCUKLAR SPORA JİMNASTİK İLE BAŞLAMALI
Etiketlendi: