Ritmik Jimnastik Bir Hayat Boyu Devam Eder;

Ritmik jimnastik bir hayat boyu devam eder bunun nedeni müzik ve hareketlerin mükemmel uyumu olmasından kaynaklanıyor. Bu ritmik hareketler yaşamın sonuna kadar sürmektedir. Çocukların gelişimden başlayıp ergenlik dönemini de kapsayan bu yaşam tarzı yetişkinliğe kadar sürer.

Ritmik Jimnastik Kursu
Ritmik Jimnastik Kursu

RİTMİK JİMNASTİĞİN GELİŞİME ETKİSİ NEDİR

Ritmik jimnastik kursu çalışmaları 3 yaştan başlayarak aynı zamanda okul öncesi dönemi kapsayarak gelişime katkı sağladığı bilinmektedir. Bu yaşlarda en yüksek gelişimin olduğu yıllar olduğu kabul görmektedir. Kişi de oluşan gelişimleri ayrıca çevre faktörleri olumlu yada olumsuz etkilemektedir. Çocuklara dışarıda fazla zaman tanınırsa bu olumsuz olarak meydana gelir.Küçük yaşlar gelişim açısından en kritik zaman dilimidir.

Ritmik Jimnastik Hareketleri
Ritmik Jimnastik Hareketleri

KAS VE İSKELET SİSTEMİNE UYARI BU YAŞLARDA YAPILMALI

Çocuklar da jimnastik gelişimi için kas ve iskelet sistemine yapılacak çalışma ve uyarılar özellikle 3-4 yaşları arasında yapılırsa en yüksek verim bu yaşlarda alınır. Çocukların her yaşında olumlu tepki alınabilir ancak ne kadar yaş küçükse alınacak veri o kadar yüksek olacağı yapılan araştırmalarda ortaya konmuştur. Çocuklar 7 yaşına kadar başta gövde, kol ve bacak hareketlerini geliştirebilirsiniz.

Çocuk Ritmik Cimnastik Dersi
Çocuk Ritmik Cimnastik Dersi

KOL VE BACAKLARIN BECERİ GELİŞİMİ

Kol ve bacakların beceri gelişimi hızlı ve dengeli olduğu dönemdir. Özellikle bu yaşlarda bir topu atmak yada tutmak isterse dikkat ve beceri yani yeteneği ortaya konacağı test edilebiliriz. Jimnastik becerisinin artması ve gelişmesi teknik özelliklerine bağlı olarak odaklanma gibi davranışlarının gelişim göstermesine bağlıdır. Ben sizlere aquakamp kulübünü tavsiye etmekteyim.

RİTMİK JİMNASTİK BİR HAYAT BOYU DEVAM EDER
Etiketlendi: