Spora Jimnastik İle Başla;

Spora Jimnastik ile başla avantaj elde et. sporların anası olarak kabul edildiği için çocukları önce bu spora yönlendirmelisiniz. Araştırma ve uzmanlar esneklik ve sakatlıklardan korunmanın en önemli yolu ve faktörü olarak esnek kas yapısının olmasını göstermektedir.

Çocukların küçük yaşta hareket etme konusunda bitmez tükenmez hareketlerinin ve enerjilerini doğru yere kullanmak istiyorsa iyi yönlendirme konusunda büyük iş aileler jimnastik kursu çalışmalarına göndermelidir.

KAÇ YAŞINDA BAŞLANMALI  

3 yaş olarak başlanabilmektedir. Küçük yaş gibi gelse de özellikle bu aylar önemli yer tutmaktadır. Kas ve iskelet sistemine 3 yaş olarak daha kolay şekil verebilirsiniz.Bunu en büyük nedeni çocuklarımızın hareket etmeye, bedenlerini tanımaya, kaslarını esnetmeye çokça meyillidir. Koordinasyon çalışmaları bu yaş için ve gelişimleri kasların kuvvetlenmesini sağlamaktadır.

ÇOCUKLAR SPOR ALANI BULMAKTA ZORLANIYOR

Büyük şehirler maalesef artık spor için uygun olmuyor. Yapılaşma çocukların aktif spor yapmalarını engellemektedir. Spor salonu olmadan özellikle bu sporu yapmak çok zor görünüyor. Bu durum lehinize gelişir. Çocukların spor yapmaları, hareket etmeleri büyük şehirlerde giderek zorlaşmakta ve daralmaktadır.  Bu faktörler durumlarda başka etkinlikler devreye girer örnek olarak bilgisayar, televizyon ya da akıllı telefonla daha çok vakit geçirme eğilimine yönlenirler.

Temel Cimnastik Dersi
Temel Cimnastik Dersi

SPOR HAYATINA BAŞLAMADAN ÖNCE JİMNASTİĞİN FAYDALARI

Spor hayatına başlarken çocuklarımızı mutlaka jimnastik sporu ile tanıştırmak gerekir. Tüm sporların alt yapısını oluşturan ve her spor dalının başında ısınma olarak ta jimnastik hareketleri yapılarak başlanacak sporun temelini oluşturmaktadır.

SPORA JİMNASTİK İLE BAŞLA
Etiketlendi: